İYİ Parti lideri Dervişoğlu: Bizim cesetlerimizi çiğnemeden bu canibaşı Meclis’e giremez

İYİ Parti lideri Dervişoğlu: Bizim cesetlerimizi çiğnemeden bu canibaşı Meclis’e giremez

Dervişoğlu’nun konuşması öncesi, milletvekillerinin oturduğu sıralara şehit fotoğrafları ve Türk bayrakları konulması dikkat çekti. Dervişoğlu, “Adına iktidar demenin bile artık gereksiz olduğu bu yapı, tamamen meşruiyetini yitirmiş haldedir” dedi.

Dervişoğlu “Normalleşme çağrılarıyla başlayan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu niteliklerini ahlaksızca sorgulama cüretiyle devam eden süreç, dün itibariyle yanına İmralı ve Kandil katillerini de alarak, büyük Türk milletinin varlığına açıkça savaş ilan etmiştir” sözleriyle konuşmaya devam etti. İYİ Parti lideri “Bizim cesetlerimizi çiğnemeden bu canibaşı Meclis’e giremez” diyerek tepki gösterdi.

Dervişoğlu konuşmasının sonunda, Bahçeli’nin yıllar önce seçim meydanında ip atarak Öcalan’ın idam edilmesi çağrısını attığı iple hatırlattı.

Dervişoğlu, eline aldığı yağlı urganı atarak, “Bu milattır. Madem ki milattır o zaman onun da bir hatırası olsun. Türk milletinin anılarını yok ettiniz, bu büyük milletin geleceğine kast ettiniz. Al şimdi bu ipi başının ucuna as” dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, 2007 yılında Erzurum mitinginde AK Parti’ye yönelik, “Eğer Apo’yu asacak ipi bulamıyorsan, al sana ip” diyerek kürsüden atmıştı.

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu’nun öne çıkan açıklamaları şöyle;

“Bugün huzurunuza; vatandaşımızın yakıcı sorunlarını konuşmak ve çözümler önermek için çıkmamız gerekiyordu. Ama görülüyor ve anlaşılıyor ki bugün buna fırsat bulamayacağız.

Ne yazık ki uzun zaman önce öngörerek uyardığım, daha geçtiğimiz hafta buradan ihtar ettiğim ‘en kötü senaryo’ uygulamaya geçmiş AK Parti- MHP-CHP-DEM partilerinin lider ve yönetici kadroları eliyle gayrı-milli mutabakat cephesi ilan edilmiştir. Normalleşme çağrılarıyla başlayan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu niteliklerini ahlaksızca sorgulama cüretiyle devam eden süreç, dün itibariyle yanına İmralı ve Kandil katillerini de alarak, büyük Türk milletinin varlığına açıkça savaş ilan etmiştir.

Cumhuriyetimizin 101. yılına bir haftamız var. Bizimse kaybedecek bir dakikamız bile yok. Çünkü ihanet çemberi artık alabildiğine genişlemiş, ve hayat sahamızı öylesine daraltmıştır ki, son bir organize darbe ile tamamen nefessiz bırakılabileceğimiz bir sürecin içerisine girmiş bulunuyoruz.

Exit mobile version