Kalp hastasını hastaneye yetiştiriyordu: ‘Ambulans boş’ diyerek şoförü darbettiler

Kalp hastasını hastaneye yetiştiriyordu: ‘Ambulans boş’ diyerek şoförü darbettiler

Ambulansın emniyet şeridinde ilerlediği sırada, arkadan gelen bir otomobil sürücüsü, selektör yaparak ve korna çalarak yol istedi. Paramedik ambulans sürücüsü Muhammed Ali Karasulu (26), araca yol vermek durumunda kaldı.

Otomobilde bulunan iş insanı S.Y. (53) ve oğlu M.Y. (22), ambulansın içinde hasta olmadığını ve boşuna siren çaldığını söyleyerek Karasulu’ya tepki gösterdi. Otomobille ambulansın önünü kesen baba ve oğul, Karasulu ile tartışmaya başladı. Kalp krizi geçiren bir hastayı taşıdığını söylemesine rağmen, taraflar arasındaki gerilim büyüdü. İddialara göre, S.Y. ve oğlu M.Y., ambulans sürücüsüne saldırarak darbetti.

Karasulu, tüm bu şiddete rağmen hastayı hastaneye yetiştirmek için yaralı halde ambulansı kullanmaya devam etti. Dudağında yırtık, çenesinde travma ve dil kıkırdağında kırık olduğu tespit edilen Karasulu’ya hastanede ilk müdahale yapıldı ve 7 gün iş göremez raporu verildi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında iş insanı S.Y. ve oğlu M.Y. gözaltına alındı.

Darbedilen Muhammed Ali Karasulu’nun, Gemlik Devlet Hastanesi’nde Acil Servis Hemşiresi olarak görev yapan eşi Cahide Karasulu (26), olay anını anlattı. Karasulu, trafik yoğun olduğu için eşinin ambulansla emniyet şeridinde ilerlediği sırada, önünü kesen otomobildeki baba ve oğlu tarafından darbedildiğini, S.Y.’nin eşinin boğazını sıkıp, yumruk attığını, oğlu M.Y.’nin de arkadan yumruk attığını söyledi. Cahide Karasulu, dudağına 10 dikiş atılan eşinin, 7 gün olan iş göremez raporunun darbe bağlı travma nedeniyle uzatılacağını belirtti.

Exit mobile version