Kamala Harris: ABD’nin İlk Kadın Başkan Adayı Oluyor

Kamala Harris: ABD’nin İlk Kadın Başkan Adayı Oluyor

ABD’de, Başkan Joe Biden’ın 5 Kasım’daki başkanlık seçiminde adaylıktan çekilmesiyle birlikte, desteklediği Kamala Harris’e dikkatler çevrildi. Harris, başkan yardımcılığı görevinde bulunan ilk kadın olma unvanını kazanmış bir isimdir.

Eğer Harris, Demokrat Parti tarafından 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçiminde başarılı olursa, ABD tarihinin ilk kadın başkanı olma sıfatını da kazanacak.

Kamala Harris, 1964 yılında California’nın Oakland şehrinde dünyaya geldi. Hintli bir biyologdan ve Jamaika kökenli bir ekonomi profesöründen doğmuştur. Hukuk eğitimi aldıktan sonra uzun yıllar San Francisco’da savcılık yaptı.

2010 yılında California Başsavcılığına aday olan Harris, eyalet tarihinin ilk siyahi ve kadın başsavcısı oldu. 2014 yılında bu görevi bir kez daha kazandı.

Harris, 2016 yılında California’dan Senato’ya giren ilk Güney Asya kökenli ve ikinci siyahi senatör unvanını kazanmıştır. 2020 yılında Biden’ın başkan yardımcısı adayı olarak belirlenmiştir. 3 Kasım 2020’de Demokratların kazandığı seçim sonrası, 20 Ocak 2021’de göreve başlamıştır.

Exit mobile version