Kamala Harris’ten Netanyahu’ya Gazze’deki İnsani Duruma İlişkin Uyarı

Kamala Harris’ten Netanyahu’ya Gazze’deki İnsani Duruma İlişkin Uyarı

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Beyaz Saray’da yaptığı toplantıda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Gazze’deki acil insani duruma dair endişelerini paylaştı.

Harris, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, “Gazze’de son 9 ayda yaşananlar gerçekten yıkıcı. Çok sayıda masum sivilin ölümü, Gazze’deki insani acıların boyutu hakkında ciddi endişelerimi Başbakan Netanyahu’ya ilettim” dedi.

Kamala Harris, Netanyahu ile kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, Orta Doğu konusunu değerlendirdiklerini ifade etti.

Harris, “Gazze’de artık bir ateşkes anlaşmasına varılmasının zamanı geldi ve esirlerin evlerine dönmesi gerekiyor. Şu anlaşmayı yapalım ve ateşkesi gerçekleştirerek, Filistin halkına ihtiyaçları olan yardımları ulaştıralım” dedi. Ayrıca, iki devletli çözüm sürecine de bağlı kalmaya devam edeceğini vurguladı.

Harris, ABD’nin İsrail’e olan koşulsuz desteği konusunda kamuoyunda yükselen eleştirileri göz önünde bulundurarak, Netanyahu’nun Kongre konuşmasına katılmadığını hatırlattı.

Harris, bu durumların ortasında duyarsız kalmanın mümkün olmadığını ifade ederek, “Bu trajedilerin ortasında yüzümüzü başka yere çeviremeyiz ve sessiz kalamam” dedi.

Exit mobile version