Kanallarıyla meşhur tarihi güzellik Venedik, sular altında kaldı! UNESCO’dan uyarı geldi

Kanallarıyla meşhur tarihi güzellik Venedik, sular altında kaldı! UNESCO’dan uyarı geldi

1 metre 30 cm’lik su seviyesinden sonra sistem anında devreye girecek biçimde planlandı. Fakat güvenlik için devreye girecek bariyerler bu defa devreye girmedi. Kentin tarihi alanı bir anda sular altında kaldı.

PABUÇLARINI ÇIANKARAGÜNDEMAK DOLAŞTILAR!

Su basması turistlerin sevincini bozmamış gibi gözüküyor ki herkes pabuçlarını çıkararak kent alanında gezmeye devam etti. Hatta binlerce insan ise resim ile yaşadıkları anları kayıt altına aldı.

ST. MARCO SULAR ALTINDA!Sr. Marco her sene milyonlarca turistin ziyaret ettiği bir Venedik mekanı olarak öğrenilir. Mevsimsel gelgitler nedeniyle şehir sular altında kaldı. Ülke genelinde olmasa da özellikle bu şehirde yaşayanlar su basması gidişatıyla zaman zaman karşı karşıya kalabiliyorlar. Öyle ki Venedik hükümeti, su baskın baskınları karşısında alınan tedbirler kapsamında 2020 senesinde bariyer sistemi inşa etti.

Venedik şehri su kanalları ve eşsiz mimarisi ile dünyaca ünlü bir şehirdir. Özellikle zengün kültürü herkesi sanki mest eder. Fakat şehirde beklenmedik bir büyüme yaşandı. Her yeri su bastı.

1 GÜN EVVEL UNESCO’DAN UYARI ALDI!Su baskınının asıllaştığı tarih ise oldukça manidardı. baskın, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı UNESCO’nun ihtarından bir gün sonra oldu.

Dünya’nın tarihi hoşluklarını ve korunmaları için çalışamlar yürüten UNESCO, Venedik’in tehdit altındaki dünya serveti listesine alınması önerisinde bulunmuştu.

Kurum, ayrıca İtalyan hükümetinin şehri gözetmek için aldığı tedbirleri oldukça beceriksiz bulduklarına dikkat çekti.

Exit mobile version