Kapıda vizeyle gittiler kapıda kaldılar! Yüzlerce Türk turist adalara alınmadı: Otellere kadar ayarlanmıştı

Kapıda vizeyle gittiler kapıda kaldılar! Yüzlerce Türk turist adalara alınmadı: Otellere kadar ayarlanmıştı

NTV’nin haberine göre, seyahat acenteleri, geç bildirim nedeniyle yolcuların mağdur olduğunu belirtti. Seyahat Acentası Yöneticisi Şükrü Tugay, “Yunan yetkililer, başvuruların yoğunluğu nedeniyle zamanında işlem yapamadı. 270 kapı vizeli yolcudan 130’unun geçişine izin verilmedi. Yolcuların tamamının kapıda vize başvurusu, feribot bileti ve otel rezervasyonu vardı. Yunan acentasından gelen telefonlarla karar verilemez. Resmi Yunan makamlarından imzalı ve mühürlü yazı talep ettik. Misafirler 3 saati aşkın süredir bekliyor,” dedi.

Aynı sıkıntının Fethiye’den Rodos’a giden turistlerde de yaşandığını belirten Tugay, “50 kişinin kapıda geri çevrildiğini, Türk yolcuların polis eşliğinde gemiye bindirilerek geri gönderildiğini duyduk. Aynı uygulamanın Marmaris’teki yolcularımıza da yapılacağı söylendi,” şeklinde konuştu.

Seyahat acentaları, benzer mağduriyetlerin yaşanmaması için Yunan yetkililerin daha etkin bir vize süreci yönetimi yapması gerektiğini vurguladı. Yolcuların mağduriyetinin giderilmesi ve gelecekte benzer durumların yaşanmaması için daha sıkı bir koordinasyon ve iletişim sağlanması gerektiğini belirtti.

Exit mobile version