Karayollarında Güncel Durum ve Çalışmalar

Karayollarında Güncel Durum ve Çalışmalar

Kara yollarındaki yapım, bakım ve onarım çalışmaları sebebiyle sürücülerin hız limitlerine uyup, trafik işaretlerine dikkat etmesi gerekmektedir.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre, Anadolu Otoyolu’nda Abant-Kaynaşlı kavşakları arasında tünel portal yapısının uzatılması ve viyadüklerde yenileme çalışmaları devam ediyor. Bu sebeple sürücüler Abant Kavşağı’ndan D-100 devlet yoluna yönlendirilmekte ve Kaynaşlı Kavşağı’ndan tekrar otoyola girebilmektedir.

Niğde-Pozantı Otoyolu’nun 3-7. kilometreleri üzerinde ve O-21/29 yolunun 0-2. kilometrelerinde, Pozantı mevkisinde derz çalışmaları gerçekleştirilmekte. Bu nedenle Ankara yönünden ulaşım çift yönlü olarak sağlanmaktadır.

Anadolu Otoyolu’nun 0-2. kilometrelerinde Gebze Ücret Toplama İstasyonu, serbest geçiş sistemine dönüştürülüyor. Bu nedenle Gebze gişelerinden otoyola girişler kapatılmıştır. Sürücüler D-100 güzergahından alternatif yolları kullanabilirken, otoyoldan çıkışlar servis yolundan kontrollü bir şekilde yapılmaktadır.

İzmir Çevre Otoyolu’nda Bornova-Karşıyaka kesiminde bulunan 8-16. kilometrelerinde, trafik yoğunluğunun düşük olduğu saatlerde köprü onarım çalışmaları gerçekleşmektedir. Sürücülerin trafik işaretlerine dikkat etmesi önemlidir.

Exit mobile version