Karı-koca bir olup o işe girdi, 30 yıllık geçim kaynakları oldu! 66 yaşında arı gibi çalışıyor, rekoltesi bereketli oldu

Karı-koca bir olup o işe girdi, 30 yıllık geçim kaynakları oldu! 66 yaşında arı gibi çalışıyor, rekoltesi bereketli oldu

Küçük yaşlardan itibaren ailelerinin yanında arıcılık yaparak yetişen Raziye ve Muhammed Akgün, evlendikten sonra da bu mesleği sürdürüyor. İki çocuk sahibi çift, hayatlarının büyük kısmını ilkbahar ve yaz aylarında farklı illerde çiçek balı hasadı yaparak geçiriyor.

Son 30 yıldır, bitki çeşitliliğini ve misafirperverliğini sevdikleri Afyonkarahisar’ın Demirçevre Mahallesi’ne gelen çift, burada kaliteli bal üretimi yapıyor.

Muhammed Akgün, Afyonkarahisarlıların misafirperverliğini çok sevdiklerini ve kendilerini Köyceğiz’de gibi hissettiklerini belirtiyor. Yılın 4-5 ayını Afyonkarahisar’da geçiren çift, burada bir ev de edinmiş durumda.

​​​​​​​

66 yaşındaki Muhammed Akgün, bahar aylarının bitiminde bitkilerin yeni filizlendiği kentlere gittiklerini ve Afyonkarahisar’ın bu anlamda ideal olduğunu ifade etti. Akgün, “Muğla’da bahar ayı bitince, bitkilerin yeni çıkmaya başladığı kentlere gidiyoruz. Şimdi de Afyonkarahisar’a geliyoruz. Kaliteli ve çok bal elde ettiğimiz için buradan çok memnunuz. Burada arılarımızın popülasyonu iyi oluyor, güzel oğul alıyoruz. Çok sayıda bitki türü var. Buranın bitki örtüsünü ezberledik, arıcılığı bırakana kadar buradayız. Genellikle bal ağırlıklı çalışıyoruz. Geçen yıl buradan her kovandan 1 teneke bal aldık. 450 kovanımız var. Rekoltemiz de çok güzeldi. Bu sene de yine aynı verimi bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Raziye Akgün de eşiyle birlikte arıcılığın tüm aşamalarında yer aldığını belirtti. 62 yaşındaki Akgün, arıcılığın çok zevkli bir iş olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Bu iş çok güzel ve zevkli. Kovanların yanına koşa koşa giderim. Kovanlardaki arıları beslerim. Tütsü tutarım, kovanları silerim. Petekleri kovanlara götürür getiririm, her şeyi yaparım” diyor.

Exit mobile version