Karından 23 kilo tümör çıkarıldı: Doktorlar da şaşkına döndü

Karından 23 kilo tümör çıkarıldı: Doktorlar da şaşkına döndü

Muayene sırasında Öztürk’ün karnını tamamen kaplayan, bağırsakları sıkıştıran, karından geçen ana aort damarı için tehlike oluşturan ve böbreklerini adeta dümdüz eden dev bir yumurtalık kitlesi tespit edildi. Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Emel Küçük ile birlikte hastayı değerlendiren Dr. Şahin, bu kritik ameliyatı bir kanser cerrahıyla gerçekleştirmeleri gerektiğine karar verdi.

İstanbul’dan Yalova’ya giden Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Taylan Şenol, meslektaşı Dr. Emel Küçük ve Genel Cerrahi Uzmanı Dr. İlyas Şahin ile birlikte bu zor ameliyata girdi ve Öztürk’ün karnından tam 23 kilo ağırlığında dev bir yumurtalık tümörü çıkarıldı.

Yıllardır bu kitleyle yaşamasına mucize olarak bakılan Hülya Öztürk ise, “Bitmiş bir umudu yeniden canlandırdı doktorlarım. Gerçekten de İlyas Hoca’nın dediği gibi, artık özgürlüğüme kavuştum. Kendi başıma oturup kalkabiliyorum. Benim için mucize, doktorlarımız da bir mucize.” diye konuştu.

Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Taylan Şenol, “Hasta bana doktor arkadaşlarım tarafından refere edilen bir hastaydı. Dev bir kitleden bahsettiler. Hastaneye geldiğimde ve dev kitleyi gördüğümde gerçekten çok şaşırdım. Yumurtalık ya da rahim kaynaklı bir tümör olabileceğini tahmin ediyorduk ama net olarak da bilmiyorduk. Ameliyat sırasında çıkan kitleyi gördüğümüzde gerçekten çok şaşırdık. Adeta 25 kiloluk patates çuvalı büyüklüğünde, etrafındaki bağırsaklara ve diğer yapılara yapışmış, büyük bir kitleydi. Hep beraber kitleyi çıkardık ve hastayı artık yeniden yürüyebilir hale getirdik” dedi.

Exit mobile version