Kastamonu’da Hasat Şenliği Devam Ediyor: Hedef 25 Bin Ton

Kastamonu’da Hasat Şenliği Devam Ediyor: Hedef 25 Bin Ton

Nisan ayında toprakla buluşturulan bu tohumların hasadı, Devrekani ilçesine bağlı Kasaplar köyünde düzenlenen hasat şenliğiyle devam etti. Etkinliğe Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu ve diğer yetkililer katıldı. İl Müdürü Tanrıkulu, hasat sırasında kadınlarla birlikte patates topladı ve ardından bakanlık destekli patateslerden satın aldı.

Kastamonu genelinde 7 bin 350 dekar alanda ekilen patateslerden yaklaşık 25 bin ton rekolte elde edilmesi beklenirken, dekar başına 3 ila 4 ton verim alındığı bildirildi. Hasat edilen patateslerin kilosu şu an için 15 TL’den alıcı buluyor.

Devrekani bölgesinde patates üretimini artırmak isteyen üreticiler ise soğuk hava deposu talep ediyor. Üretici temsilcisi Kahvecioğlu, “Patates üretimimizde verim sorunu yok, ancak depolama imkanı bulunmadığı için ürünlerimizi pazarlamakta zorlanıyoruz. Soğuk hava deposu inşa edilirse, bölgedeki patates üretimi ve pazarı büyüyebilir” şeklinde konuştu.

Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, patatesin Kastamonu’nun önemli ürünlerinden biri haline geldiğini belirterek, “Bu yıl yetiştiricilerimize 250 ton patates tohumu desteği sağladık. Patates, artık Kastamonu’da şeker pancarı, buğday, arpa ve yem bitkileriyle birlikte öne çıkan ürünlerden biri oldu” dedi.

Exit mobile version