Kayseri’de büyük gerilim halk ayakta: Suriyelilerin iş yerleri yakıldı

Kayseri’de büyük gerilim halk ayakta: Suriyelilerin iş yerleri yakıldı

Ülkedeki mülteci konusu her geçen gün siyaset arenasında tartışma konusu olurken Kayseri’de yaşanan olay sorunun geldiği boyutu gözler önüne serdi.

Suriyeli mültecilerin bir çocuğu istismar ettiği iddiası kayseri’nin Melihgazi ilçesindeki Danişment Mahallesi’ni karıştırdı. Mahalleli Suriyelilere ait iş yerlerini ateşe verdi. Güvenlik güçleri mahalleyi ablukaya alırken, Kayseri Valisi’nin olay mahaline gittiği öğrenildi.

Konuya ilişkin Gerçek Gündem’in ulaştığı mahalle muhtarı yaşananları doğrulayarak, “İsitsmar var mı yok mu şu an bilmiyoruz. Ama ortada dolanan bir şeyler var. Bu akşam bu iddiyı duyan mahalleli Suriyelilerin evini ateşe verdi. Şimdi herkes sokakta Valimizi bekliyoruz” dedi.

Olayların ardından Kayseri Valiliği açıklama yayımladı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“30.06.2024 tarihinde ilimiz Danışmentgazi Mahallesi’nde Suriye uyruklu bir şahsın, küçük yaştaki Suriye uyruklu bir çocuğa yönelik davranışı neticesinde emniyet birimlerimizce şahıs gözaltına alınmış olup, çocuğumuz ise birimlerimizde koruma altına alınmıştır. Konu tarafımızca titizlikle takip edilmekte olup, vatandaşlarımızın itidalli davranarak resmi makamlarca belirtilen açıklamalar haricinde herhangi bir eylemin içinde olmamaları hususunda saygıyla sunulur.”

Kaynak: Gerçek Gündem

Exit mobile version