Kenan Evren protesto edildi

Kenan Evren protesto edildi

Hakverdi Satılmış, 12 Eylül darbesi sonrasında yaşanan haksızlıkların unutulmaması gerektiğini belirterek, “650 bin gözaltı, 230 bin yargılama ve işkence altında kaybedilen 171 canın hesabını sormak için buradayız” dedi. Satılmış, işkencelere maruz kalan ülkücü gençlerin yaşadıklarının hatırlanmasının önemini vurguladı ve “Bu zulmü gerçekleştiren cuntacılara hakkımızı helal etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

12 Eylül darbesinin üzerinden 44 yıl geçti

Protesto sırasında Satılmış, Kenan Evren ve darbeci arkadaşlarının yaptıkları işkencelerin unutulmadığını ifade etti. “Beddua etmiyoruz, çünkü bu bizim inancımızda yok. Ancak Kenan Evren, ilahi adaletin tecellisi olarak son zamanlarında acı çekti ve layığını buldu” şeklinde konuştu. Satılmış, Kenan Evren’in son zamanlarındaki halinin herkes için bir ibret olduğunu vurguladı.

12 Eylül darbesinin 44. yıl dönümünde kabine üyeleri ne dedi?

Hakverdi Satılmış, darbe döneminde işlenen haksızlıkları bir kez daha gözler önüne serdi. Cezaevlerinde yapılan işkenceleri ve “bir sağdan, bir soldan asın” talimatını hatırlatan Satılmış, “Masumların kanları ellerinizde. Bu dünyada gasp ettiğiniz hakların hesabını vermeyeceksiniz, ahirette de yakamıza yapışacağız” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version