Kırçuval Otel Davasında Yeni Gelişmeler

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremde, Malatya’daki Kırçuval Otel’in yıkılması sonucu 21 kişinin yaşamını yitirmesiyle ilgili davanın duruşmasına devam edildi. Duruşma, 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirildi.

Duruşmaya, tutuksuz sanıklar Z.K, S.K, A.Y, A.M.P, F.A, F.P, H.D, I.Y ve S.Y ile hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı. Sanıklardan M.B ise bulunduğu ilden SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Sanık I.Y, otelin ortağı ve müdürü olduğunu kabul etse de, çelik kapı montajı sektöründe yer aldığını ve otelle bir bağlantısının olmadığını öne sürdü. I.Y, 2012’de devraldığı Kırçuval A.Ş.’yi 8 ay içinde devrettiğini ve hasar tespitiyle ilgili iddiaları reddetti. Otel çalışanlarından Z.K’nin kızı R.K, önceki Elazığ depreminin ardından otelin kapalı kalmadığını belirtti.

Hayatını kaybeden sporculardan Metin Işık’ın eşi Buket Altıok Işık, otelin 2020 Elazığ depreminde hasar gördüğü iddialarını yalanladı ve sanıklardan şikayetçi olduğunu vurguladı. Yusuf Çiloğulları, deprem sonrası otelin bulunduğu alanda diğer binaların ayakta kaldığını belirterek, otelin daha önce hasar görmüş olabileceği düşüncesini dile getirdi.

Mahkeme heyeti, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nden hasar tespit raporu talep etti ve sanıklardan I.Y’nin adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasına karar vererek duruşmayı 13 Aralık’a erteledi.

Exit mobile version