Kocaeli ve Zonguldak’ta Av Sezonu Törenle Açıldı

Kocaeli ve Zonguldak’ta, av yasaklarının sona ermesiyle birlikte balıkçılar için anlamlı bir tören düzenlendi. Karamürsel ilçesinde bulunan Ereğli sahilinde gerçekleştirilen etkinlikte, balıkçılar, gece yarısı sona eren av yasağından önce bir araya gelerek dualar etti.

Törene katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, yeni sezon için iyi dileklerde bulunarak, “Balıkçılara bereketli bir sezon diliyorum. İnşallah bu yıl geçtiğimiz yıllardan çok daha verimli ve kazasız bir sezon geçirecekler.” şeklinde konuştu. Karamürsel Belediye Başkan Yardımcısı İlkay Kaya ise yine sezonun bereketli olması temennisinde bulundu.

Törende tekne sahiplerine Türk bayrağı ve baklava ikram edildi. Ardından balıkçılar, meşalelerle kortej oluşturarak avlanmak üzere denize açıldı. Ayrıca, vatandaşlar ve balıkçılar etkinliğe yoğun ilgi gösterdi.

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde de balıkçılar, av yasağının sona ermesine kısa bir süre kala Kilimli Limanı’nda son hazırlıklarını tamamladı. Bu yıl, denizde bol miktarda palamut avlanması bekleniyor. Kilimli Kaymakamı Necdet Özdemir, balıkçılığın önemli bir ekonomik kaynak olduğuna değinerek, “Bu sezonun hayırlı olmasını diliyorum. Denizlerimizin temiz tutulması, sürdürülebilir balıkçılık için büyük önem taşıyor,” dedi.

Kentte 15 yıllık bir balıkçı olan Murat Bozkurt, “Geçmiş sezonlarda palamuttan beklediğimiz verimi alamadık ancak bu sene umutluyuz. Bol ve bereketli bir sezon geçirmeyi diliyorum,” ifadelerini kullandı. Törende yapılan balık ikramının ardından, av sezonu açılmadan önce balıkçılar, “vira bismillah” diyerek denizlere açıldılar.

Exit mobile version