Kocaeli’de öğrenciler ‘uygunsuz kıyafet’ gerekçesiyle mezuniyet törenine alınmadı, İlçe Milli Eğitim Müdürü “yanlış anlaşılma” dedi!

Kocaeli’de öğrenciler ‘uygunsuz kıyafet’ gerekçesiyle mezuniyet törenine alınmadı, İlçe Milli Eğitim Müdürü “yanlış anlaşılma” dedi!

Öğrenciler ve velileri okul yönetimine tepki gösterirken, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan’ın okula gelmesi üzerine öğrencilerin tamamı mezuniyet törenine katıldı. Kocaeli Valiliği ise yaşanan olayla ilgili müfettiş görevlendirdi.

Okul yönetiminin derhal görevden uzaklaştırılması gerektiğini vurgulayan Eğitim İş Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı Bülent Metin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni müfredat modeline değinerek, “Bugün belki tepki gösterecekler, ama bir yıl sonra ‘yeni müfredat modelimizde de zaten bunlar var’ deyip yüklenecekler” dedi.

Gerçek Gündem’e konuşan Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan ise, yaşanan olayın ‘kıyafet’ ile ilgisi olmadığını söyledi. Doğan, olayın mezuniyet törenine katılacak velilerin yerleri ile ilgili güvenlikten kaynaklı sorun yaşandığını anlattı.

Açıklamasının devamından Doğan, şu ifadelere yer verdi:

“Bunun hiç gerçekle alakası yok, mesele şu; okul aile birliği, ‘Okula kim gelecek, anne baba kardeş ve yakınlar gelebilir. İsimleri bildirilsin’ diyerek isimleri almış, listeye yazmış, yerlerini belirlemiş. Gelenlere güvenlik tarafından isimleri ve çocuğun nesi olduğu sorulmuş, yerlerine oturtturulmuş. Güvenlik görevlisi bunu beceremeyince kapıda küçük bir tartışma olmuş. Ben hemen gittim, problemi çözdüm. Asla kıyafetinden dolayı geri gönderilen çocuk yok. Şu var; velisi olmayan, öğrenci olmayan dışarıdan 3-4 kişi gelmiş, onları okul müdürü almak istememiş. Ben gittim, onları da aldım. Hata ettim ama aldım. Kıyafet konusunda hiçbir problem olmadı, bu bir yanlış anlaşılma.”

Okul yönetiminin, öğrencilere “Biz izin verdiğimiz ölçüde giyineceksiniz” dediğini aktaran Eğitim İş Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı Bülent Metin, Gerçek Gündem’e şöyle konuştu:”Okul yönetimi 2 hafta öncesinden ‘Kıyafetlerinizi bize onaylatacaksınız’ diyor. Özellikle kız öğrencilerin kıyafetlerine, okul yönetimi ‘Biz izin verdiğimiz ölçüde giyeceksiniz, açık olanlara müsaade etmeyeceğiz’ gibi şeyler söylüyor. Görüntülerde de var; dizüstünün biraz üstü, askılı giyen iki üç öğrencinin kıyafeti bahane edilerek okula alınmıyor. Bu normalleştirilecek bir olay değil. Olayın sorumluları hakkında derhal işlem yapılmasını istiyoruz. Hiçbir mevzuat insanın temel haklarına, özgürlüklerine, evrensel hukuka, Anayasa’ya aykırı olamaz. Siz bir kağıt parçasına dayanıp, ‘böyle girersiniz, giremezsiniz’ diyemezsiniz.

Exit mobile version