Konut fiyatlarındaki dengesizliğin sebebi ne?

Konut fiyatlarındaki dengesizliğin sebebi ne?

Her geçen gün artan ekonomik kriz ve yüksek enflasyon sebepleri ile konut fiyatlarındaki dengesizlik ve aşırılıkta artıyor. Konut fiyatlarının son dönemde oldukça fazlaca artması tüm vatandaşları mağdur ederken konut fiyatlarının bu denli yükselmesinin nedeni de oldukça merak edilen bir konu olarak gündeme geliyor. Konu hakkında kişisel sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce;

“İstanbul’umuzda 1 milyon 147 bin yurt dışı doğumlu vatandaşlık sahibi insan yaşıyor” diyen Gökce, “Konut satışı karşılığı vatandaşlık verilmesi uygulaması 2017 yılında başlamıştı. Bu tarihte 596 bin yurtdışı doğumlu vatandaş İstanbul’da yaşıyorken 6 yılda bu sayı yaklaşık 2 kat arttı” diyerek İstanbul’daki yabancı uyruklu yaşayanların çokluğuna dikkat çekti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce; açıklamalarının devamında, “Yurt dışı doğumlu vatandaşların toplam vatandaşlara oranı yüzde 7,2’ye çıkarken, sığınmacılar ve düzensiz göçmenlerle birlikte İstanbul nüfusunun yaklaşık yüzde 17’si yurtdışı doğumlular veya yabancılardan oluşuyor” dedi.

Bugün yabancı nüfusunda yaşanan artış hem talebi artırıyor hem de konut ve kira bedellerini yükseltiyor. Konut karşılığı vatandaşlık uygulamasına bu açıdan da bakmak lazım” cümleleri ile yabancı nüfusun konut fiyatlarını etkilediğini dile getirdi.

Exit mobile version