Korkunç haber geldi! 32 çocuk hayatını kaybetti

Korkunç haber geldi! 32 çocuk hayatını kaybetti

Çocukların Korunması Üzerine Vurgular

UNICEF Güney Asya Bölge Sorumlusu Sanjay Wijesekera, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Wijesekera, Bangladeş’teki protestolarda 32 çocuğun hayatını kaybettiğini ve birçok çocuğun da yaralandığını veya gözaltına alındığını belirtti. Ayrıca, Bangladeş’in taraf olduğu uluslararası sözleşmelere uygun olarak çocukların gözaltına alınmasına son verilmesini talep etti.

( = window. || []).push({});

UNICEF Güney Asya Bölge Sorumlusundan Açıklama

Wijesekera, çocukların korunmasının herkesin sorumluluğu olduğunu vurguladı ve tüm şiddet eylemlerini kınadığını belirtti. Çocukların her zaman korunması gerektiğini ifade eden Wijesekera, evlatlarını kaybeden ailelere taziyelerini sundu ve bu olayların uluslararası standartlara uygun şekilde ele alınması gerektiğinin altını çizdi.

Kamuda Kontenjan Kararı ve Protestolar

Bangladeş’te, 1971’deki Bağımsızlık Savaşı’na katılan kişilerin çocuklarına kamuda kontenjan ayrılmasına yönelik kararın ardından büyük çaplı protestolar başlamıştı. Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina Vecid liderliğindeki Avami Birliği Partisi’nin ve bu partinin öğrenci kanadı olan Bangladeş Öğrenciler Birliği’nin üyeleri ile polis arasında çıkan çatışmalar, üniversite kampüslerinde şiddetli müdahalelere yol açmıştı.

Yüksek Mahkeme Kararı ve Çıkan Sonuçlar

Bangladeş Yüksek Mahkemesi, 21 Temmuz’da, Bağımsızlık Savaşı’na katılanların ailelerine ayrılacak kontenjanı yüzde 30’dan yüzde 5’e düşürdü. Ayrıca, toplam kontenjanın yüzde 2’sinin etnik azınlık ve engelli bireylere, yüzde 93’ünün ise liyakate dayalı olarak dağıtılmasına karar verdi. İçişleri Bakanı Asaduzzaman Khan Kamal, protestolarda 147 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtirken, bazı medya organları ölü sayısının 200’ü geçtiğini aktardı.

Exit mobile version