Kosova’da Sanatla Uyanmak Festivali Başladı

Kosova’nın güneybatısındaki Prizren kentinde 22. kez kapılarını açan Uluslararası Sanatla Uyanmak Festivali, “4. Uluslararası Ressamlar Çalıştayı” ile start aldı.

Birçok ülkeden gelen sanatçılar, çalıştayda Prizren’in tarihi merkezi etrafında tablolarını yaparak yerel halkın ilgisini çekti. Festival Direktörü Ethem Baymak, festivalin amacının Prizren’deki sanatseverleri bir araya getirip genç kuşaklara sanatsal mirası aktarmak olduğunu belirtti.

Baymak, “Edebiyat, resim ve müzik sanatını kucaklamaya çalışıyoruz. On devletin 20’ye yakın ressamı bir hafta boyunca Prizren’in muhteşem manzaralarını tablolarına yansıtacak,” dedi.

Tarihi Taş Köprü’de eser veren İşkodralı ressam Xheneta Kadillari, şehrin kendilerine sağladığı atmosferden memnuniyetini dile getirerek, “Prizren’in karakteristik yapısı, mimarisi ve doğal güzellikleri, açık hava ressamlığı yapan biz sanatçılar için bu şehri daha cazip hale getiriyor,” ifadelerini kullandı.

22 Eylül’e kadar sürecek festivalde atölye çalışmaları, kişisel ve karma sergiler, belgesel gösterimleri, paneller ve konserler düzenlenecek. Ayrıca, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dünyası Müzikleri Topluluğu “Altaylar’dan Balkanlar’a” adlı konser verecek. Yazar Ayşe Kulin ve belgesel yapımcısı Nebil Özgentürk ile bir söyleşi ve imza günü de gerçekleştirilecek.

Exit mobile version