Kurban Bayramı’nda hava nasıl olacak? O bölgelerde sürpriz yağış: Meteoroloji Bölge Müdürü açıkladı

Kurban Bayramı’nda hava nasıl olacak? O bölgelerde sürpriz yağış: Meteoroloji Bölge Müdürü açıkladı

Haziranın ilk günleriyle beraber ülke genelinde sıcaklık artışı gözlemlenmeye başlandı. Yaz mevsimi etkisini aniden gösterdiler lakin son günlerde bu sıcaklığın yanı sıra sağanak yağışlar da etkili oldu. Ülke genelinde ise Kurban Bayramı’nda havanın nasıl olacağı konusu gündemdeki yerini aldı. Meteoroloji Bölge Müdürü ise milyonların merak ettiği sorunun yanıtını verdi.

Eski Meteoroloji Bölge Müdürü Murat Şahin, önümüzdeki hafta için dikkat çeken hava durumu tahminleri yaptı. İstanbul dahil kıyı kesimlerde sıcaklıkların hızlı ve ani bir artış göstereceğini belirten Şahin, Salı ve Çarşamba günleri sıcaklıkların zirve yapacağını söyledi. Haziran ayı sıcaklık rekorlarının da kırılabileceğini ifade eden Şahin, Cuma ve Cumartesi günleri kuzeybatı kesimlerde sıcaklıkların biraz normal değerlere döneceğini belirtti. Kurban Bayramı tatili için ise iç kesimlerde yağış uyarısında bulundu.

Pazartesi günü İstanbul başta olmak üzere kıyı kesimlerde sıcaklıkların hızla yükseleceğini belirten Şahin, ani sıcaklık artışına karşı vatandaşları uyardı. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olanların dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Salı ve Çarşamba günleri, sıcaklıkların pik yapacağını ifade eden Şahin, bu iki günün Haziran ayı için rekor sıcaklıklar getirebileceğini söyledi. Sıcaklık artışının etkisiyle güneş çarpması ve susuzluk gibi sağlık problemlerine karşı önlem alınması gerektiğini belirtti.

Haftanın ilerleyen günlerinde, özellikle Cuma ve Cumartesi günleri kuzeybatı kesimlerde sıcaklıkların biraz normal değerlere döneceğini belirten Şahin, bu dönemde hava sıcaklıklarının mevsim normallerine daha yakın olacağını ifade etti.

Exit mobile version