Kurtulmuş’tan yeni anayasa açıklaması: Tarih verdi

Kurtulmuş’tan yeni anayasa açıklaması: Tarih verdi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş açıklamasında şu ifadeleri kullandı

“TBMM’de grubu bulunan 6 siyasi partimizle gerçekleştirdiğimiz anayasa süreciyle ilgili son adımını bugün burada AK Parti grup başkanı ve arkadaşlarımızla son buldu. Türkiye’nin 4 bir tarafında herkesin sürece katkı sunmasını tercih edeceğiz. Bu sürecin oldukça zor olduğunu ben de biliyorum.

Yöntemin bile nasıl olacağını karşılıklı müzakereler yaparak şeffaf bir şekilde süreci yürütmeye gayret göstereceğiz. Önümüzdeki yasama süreci başladığında bu sürecin içeriğine yönelik görüşmeler başlayabilir.

Bu anayasa meselesinin hiçbir siyasi tartışmanın konusu haline getirilmemeli. Burada samimi olmak, niyet okumaktan vazgeçmek, her şeyi milletin içinde söylemek en önemli konulardan biridir.

Anayasa yapmak gibi oldukça zor, milletin içinde olacağı sürecin sağlıklı bir şekilde yönetmek için diyalog zeminin sağlam bir zeminde oluşması gerekir. Müzakere ikliminin oluşması son derece önemlidir. TBMM anayasa yapma ya da yeni anayasa çalışmalarını yapma yetkisine sahiptir ve Türkiye’de anayasa yapma bakımından TBMM dışında başka bir yetki yoktur.

Buna oldukça dikkat etmek gerekir. Tabi bu sürecin zaman alacağını, tartışma sürecinin yaşanacağını biliyoruz. Bu tartışmaların bile Türkiye’nin siyasetine önemli katkıları olacaktır.

Partilerin anayasası olmaz, milletin anayasası olur. TBMM, millet adına bu kararı alır ve yoluna devam eder.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan da yeni anayasa ile ilgili dün yaptığı açıklamada “Aceleye getirmeden ama çok da fazla uzatmadan istişari temasları bitirip somut adımlar atılmasında fayda görüyoruz.” demişti.

Exit mobile version