Liderlerden ‘Yenidoğan Çetesi’ Skandalına Tepki: Alçakların Canına Okunmalı

Liderlerden ‘Yenidoğan Çetesi’ Skandalına Tepki: Alçakların Canına Okunmalı

İddianamede suç örgütü elebaşısı şüpheliler Fırat Sarı ile İ.G’nin 10 kez “kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi”, “nitelikli dolandırıcılık”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve 11 kez uygulanmak üzere “resmi belgede sahtecilik” suçlarından toplamda 177 yıl 6 aydan 582 yıl 9’ar aya kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Siyasi parti liderleri Türkiye’nin gündemine oturan ‘Yenidoğan bebek katliamı’na sessiz kalmadı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel soruşturmanın genişletilmesi için çağrıda bulundu. Özel açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Sağlık sisteminin açıklarından yararlanarak çıkar sağlamak için kurdukları sistem ile yenidoğan bebeklerin sağlığını hiçe sayan, ölümlerine neden olan, savcıları dahi tehdit edebilen gözü dönmüş cani bir çeteyle karşı karşıyayız. Bu soruşturma nereye kadar gidiyorsa gitmeli, kime uzanıyorsa uzanmalı, para uğruna gözünü kan bürümüş bu alçakların canına okunmalıdır…”

İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener de, Türkiye’nin gündemine oturan ‘Yenidoğan bebek katliamı’na sessiz kalmadı.

Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Akşener, “Ellerinde bebek kanı olan bu ahlaksızların, kendi aralarındaki konuşmalarıyla vahşetin boyutunu gördüğümüz günlerde bu sessizlik vicdanını kıblesi bilen devlet geleneğimize yakışmıyor” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version