Maldivler zanneden yanıldı! Berrak deniz, beyaz kumsal… Buranın namı dünyadan biliniyor Türkler bilmiyor

Maldivler zanneden yanıldı! Berrak deniz, beyaz kumsal… Buranın namı dünyadan biliniyor Türkler bilmiyor

Türkiye’nin en güzel yerlerinden birine konumlanan Ilıca plajı, sadece yaz aylarında değil ilkbahar ve Sonbaharda da denize girilebilen bir plaj olarak bilinmektedir. Yeraltı kaynak suyuna Çok yakın bir mesafede bulunan Ilıca plajı yeraltı kaynak suyu tarafından besleniyor. Yer altından çıkan sıcak ve mineralli sular plajın ısısını yükseltirken aynı zamanda şifasını da veriyor. Türkiye’nin en güzel ve en büyük plajları arasında yer alan Ilıca plajı tane tane altın rengi kumlarıyla imkansızı zorluyor. Yaklaşık 3 kilometrelik bir sahil şeridine sahip olan Ilıca plajı geniş yüzölçümü ile deniz severlerinde favorisi oluyor.

İzmir ilinin Çeşme ilçesinde yer alan Ilıca plajı, 3 kilometre uzunluğunda bir sahil şeridinde bulunuyor. Çeşme’ye vardığınızda Ilıca yolu sapağına dönerek yaklaşık yarım saatte Ilıca plajına ulaşabilirsiniz. Ancak Çeşme’ye girmeden çevre yolu üzerinden yaklaşık 7 kilometrelik bir yolculuk yaparaktan aynı rotaya ulaşabilirsiniz. Otobüste gelmek isteyen kişiler ise Çeşme şehir merkezinde inerek Ilıca plajına kadar gider dolmuşları kullanıp rahatlıkla ulaşım sağlayabilir.

İzmir denildiğinde akla ilk gelen yer Çeşme olurken plajları da ünlendikçe ünleniyor. Ilıca plajının en önemli özelliklerinden biri kıyıdan denize doğru giderken yaklaşık 100 metrelik şeridin bir insan boyunu geçmeyecek şekilde sahip olması oluyor. Ilıca plajı, sığ suları ve termal kaynaklarla beslenen sularıyla yüzmeyi seven herkesin mutlu olacağı bir sahil şeridi haline dönüşüyor.

Ilıca plajında kamp yapmak isteyenler yaz aylarında oldukça zorlanmaktadır. Oldukça kalabalık olan Ilıca plajında şezlong kiralamakta ücretlidir. Sezon dışında plajda kamp yapan birçok kişi bulunurken kamp yapmanın da ücretsiz olduğunu belirtmek gerekir. Dileyen herkes plajda rahatlıkla kamp yapabilmektedir.

Exit mobile version