Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeyrek’ten Direnişteki İşçilere Ziyaret

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeyrek’ten Direnişteki İşçilere Ziyaret

6 maden işçisi için başlayan oturma eylemine destekler çığ gibi büyüdü.

BirGün’ün haberine göre; 100’e yakın işçinin katıldığı direnişe, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek de destek verdi. Başkan Ferdi Zeyrek, Soma Belediye Başkanı Sercan Okur ile birlikte eylem yapan madencileri ziyaret etti.

İşçilerin bu mücadelesinde her zaman yanlarında olacaklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, şöyle konuştu:

“Öncelikle bu haklı direnişte yanınızda olmak istedik. Bu yüzden Sercan Okur başkanımızla birlikte gelip sizleri yerinizde ziyaret etmek istedik. Önemli olan sizlerin burada daha sağlıklı koşullarda çalışmanız. Hak ettiğiniz hakları alabilmeniz için biz de sizin bu haklı mücadelenizde yanınızdayız. Sendika en doğal haktır. Bir özgürlüktür. Biz bunun bilincindeyiz.

Her türlü sendikal eylemin de her zaman yanında yer almak istedik. Buraya gelirken, yolda Sercan başkanımla da konuştuk. Size gerekli olan tüm desteği sağladığını biliyoruz. Otobüs desteği, kumanya desteği. Sağ olsun Besim Dutlulu ile birlikte Sercan başkan her zaman için yanınızdaydı. Bunun haricinde Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bizden istediğiniz ne varsa her zaman için sizin yanınızdayız. Sizinle birlikte olduğumuzu belirtmek isteriz”

Yaşanan her türlü haksızlığın karşısında dimdik duracaklarını ifade eden Zeyrek, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Umarım ki bu mağduriyet en kısa sürede ortadan kalkar. Siz de hak ettiğiniz haklarınıza sahip olursunuz ve tekrar işinizin başında olursunuz. Manisa’mda yaşayan yaklaşık 1.5 milyon kişinin hepsi benim ablam, abim, kardeşim, evladım. Uğradıkları her türlü haksızlıkta, Ferdi Zeyrek 5 yıllık görev süresi boyunca hep karşısında duracaktır. Bu bugün Soma’da direniş olur. Yarın Soma Bölgesel ısıtmada, Torku eğer gerekli hizmeti sağlayamazsa, orada olur. Öbür gün kirlenen havada olur. Daha sonra sokak hayvanlarına eziyet eden vatandaşların karşısında oluruz. Haksızlıkların karşısında dimdik ayakta duracağız. Ancak bu şekilde kazanabiliriz. Bunun da bilincindeyiz.”

Bağımsız Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır ise şunları söyledi:

Exit mobile version