Marketlerde yeni uygulama! Güvenli gıdaya ulaşımın ilk adımı atıldı: Artık böyle olacak…

Marketlerde yeni uygulama! Güvenli gıdaya ulaşımın ilk adımı atıldı: Artık böyle olacak…

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen karekod uygulaması, gıda işletmelerinde ve zincir marketlerde ürünlerin güvenilirliğini artırmayı hedefliyor. Tüketiciler, alışveriş yapmadan önce ürünlerin üretim aşamasından tüketim sürecine kadar olan detaylarına erişebilirler.

Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Hukuk Komisyonu Üyesi Baki Öztürk’e göre, uygulamanın temel amacı tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşabilmesini sağlamaktır. Ürünlerin güvenilirlik seviyesi, işletme denetim sorgulama ile kolayca öğrenilebilir.

Tüketiciler, “Tarım Cebimde” uygulaması üzerinden işletme denetim sorgulama seçeneği ile ürünün kayıt/onay numarası, unvan, adres ve en son denetim tarihine kadar birçok bilgiye erişebilirler. Bu sayede, alışveriş öncesinde ürünlerin taklit olup olmadığını veya güvenilir olup olmadığını kontrol edebilirler.

Uygulamanın Geçişi

İşletmeler, https://guvenilirgida.tarimorman.gov.tr adresi üzerinden “İşletme Karekod Oluşturma” linkine tıklayarak gerekli bilgileri doldurup kendi karekod belgelerini oluşturabilirler. Bu belgeler, müşterilerin kolayca görebileceği yerlere asılmalıdır ve şeffaflık ilkesine uygun şekilde sunulmalıdır.

Tüketici Bildirimleri

Exit mobile version