Mayıs ayı enflasyon verileri rakamları duyuruldu!

Mayıs ayı enflasyon verileri rakamları duyuruldu!

Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup %50,85 ile giyim ve ayakkabı olurken, en yüksek artış ise %104,80 ile eğitim kategorisinde yaşandı. Ayrıca, 2024 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre en az artış gösteren ana grup %1,01 ile haberleşme olarak belirlendi.

143 temel başlık içeren endeks, 23 temel başlıkta düşüş, 6 temel başlıkta ise değişim olmazken, 114 temel başlıkta ise artış gerçekleşti. Bu değişimler, tüketici fiyatlarının genel seyrini gösteren önemli göstergeler arasında yer alıyor.

İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE’deki değişim, mayıs ayında bir önceki aya göre %3,77, bir önceki yılın aralık ayına göre %23,05, bir önceki yılın aynı ayına göre %72,99 ve on iki aylık ortalamalara göre %66,53 olarak gerçekleşti.

Bu veriler, Türkiye’nin ekonomik performansını değerlendirirken en önemli göstergeler arasında yer alıyor. Ekonomiye dair gelişmeleri takip ederek, vatandaşlar ve iş dünyası için önemli kararlar alınmasına yardımcı oluyor.

Exit mobile version