Salı günü düzenlenecek kapalı oturumda, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türkiye’nin bölgedeki diplomatik pozisyonu ve askeri hazırlıkları hakkında kapsamlı bir bilgilendirme yapacak. Bu oturum, İsrail-Filistin gerilimi ve Lübnan sınırındaki gelişmelerin Türkiye üzerindeki potansiyel etkilerine dair önemli değerlendirmeler içerecek. Orta Doğu’daki belirsizliklerin arttığı bir dönemde Türkiye’nin alması gereken tedbirler ve bölgesel stratejileri milletvekilleri ile paylaşılacak. Kapalı oturum, güvenlik kaygıları ve ulusal güvenlik stratejileri üzerine odaklanacak.
Kapalı oturum sonrası TBMM Genel Kurulu, geçen hafta görüşülen ve 3 maddesi yasalaşan Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi’ne geri dönecek. Bu teklif, Milli Eğitim Akademisi’nin kurulması ve öğretmen adaylarının hazırlık eğitimi süreçleriyle ilgili önemli düzenlemeler içeriyor. Akademi, öğretmenlik mesleğinin yeterlilikleri doğrultusunda teorik ve uygulamalı eğitimler verecek. Ayrıca, sözleşmeli öğretmenlere kadro ataması yapılabilmesi, görev sürelerinin tamamlanması durumunda kadroya geçişleri ve öğretmenlere yönelik suçlara karşı daha ağır cezalar öngören düzenlemeler de teklifin önemli maddeleri arasında bulunuyor.
Teklif ayrıca, öğretmenlere karşı işlenen ‘Görevi yaptırmamak için direnme’, ‘Hakaret’, ‘Tehdit’ ve ‘Kasten yaralama’ suçlarına karşı cezaların yarı oranında artırılmasını ve hapis cezalarının ertelenmemesini içeriyor. Bunun yanı sıra, 20 yıllık hizmet süresini doldurmuş öğretmenlerin ‘Başöğretmen’ unvanı için başvuru yapmalarını sağlayacak düzenlemeler de görüşülecek.
TBMM Genel Kurulu’nda ayrıca, Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na 3 yeni üye seçilmesi de gündeme gelecek. Meclis komisyonları da yoğun bir çalışma haftası geçirecek. İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nda, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) yetkililerinin dünya genelinde yükselen İslamofobi ve ırkçılıkla ilgili sunum yapmaları bekleniyor. Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu ise, alt komisyonların kurulmasına dair bilgilendirme gündemiyle toplanacak.
TBMM’de grubu bulunan siyasi partiler de salı ve çarşamba günleri grup toplantılarını gerçekleştirecek. Bu toplantılarda, partilerin gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmeleri ve yol haritaları belirlenirken, grup başkan vekilleri tarafından basın toplantıları düzenlenecek.