Meclis’teki saldırı dünya basınında: Tansiyonun artmasının nedeni AK Parti’nin yerel seçimi kaybetmesi

Meclis’teki saldırı dünya basınında: Tansiyonun artmasının nedeni AK Parti’nin yerel seçimi kaybetmesi

Milli iradeye kan sıçradı

Dünya medyası, Meclis’te yaşananlar “kaos” olarak nitelendirdi ve Türkiye parlamentosunda bu tür kavgaların ilk kez yaşanmadığını kaydetti. The Financial Times, tansiyonun artmasını AKP’nin 31 Mart seçimlerindeki yenilgisine bağlarken Reuters, AKP milletvekillerinin haziran ayında kayyıma karşı yaptığı kürsü eylemine yönelik saldırısını hatırlattı.

İngiltere merkezli The Guardian, “Atalay geçen yıl hapishane hücresinden kampanya yürüttükten sonra yapılan seçimlerde milletvekilliğini kazanmıştı” diyerek başladığı haberde şu ifadeleri kullandı:

“Düzinelerce milletvekilinin yumruk yumruğa kavgaya karışmasıyla Türkiye parlamentosu kaosa sürüklendi. Bir milletvekilinin iktidar çoğunluğuna ‘teröristler’ demesiyle başlayan arbede sonrasında personel yerdeki kan lekelerini temizlemek zorunda kaldı.”

Meclis oturumu Ahmet Şık’a saldırı sonrası yeniden başladı: İki milletvekiline kınama cezası verildi

Yine İngiltere’de yayın yapan Sky News, AYM’nin Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesinin “geçersiz ve hükümsüz” olduğuna dair kararını hatırlattı ve olayla ilgili şu ifadelere yer verdi:

“Video görüntüleri, iktidardaki AK Parti milletvekillerinin, içlerinden biri Şık’ı yumruklarken öne doğru koştuğunu ve düzinelerce kişinin daha arbedeye katıldığını, bazılarının insanları geri tutmaya çalıştığını gösterdi. Konuşmacı kürsüsünün beyaz basamaklarında kan görüldü.

Diğer bazı siyasetçiler de yerlerini terk ederek öne atıldı ve daha fazla kişi kavgaya dahil olurken birkaç milletvekilinin kavgayı filme aldığı görüldü.”

Exit mobile version