Mehmet Şimşek “Ceza kesilecek” dedi, gözler TÜVTÜRK’e çevrildi: Vatandaşlardan tepki yağdı

Mehmet Şimşek “Ceza kesilecek” dedi, gözler TÜVTÜRK’e çevrildi: Vatandaşlardan tepki yağdı

Türkiye’de periyodik araç muayenesinde tek yetkili kuruluş olan TÜVTÜRK, kartla ödemelerde aldığı 88,71 TL’lik komisyon ücreti nedeniyle tepkilerin odağında. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kartlı ödemelerde komisyon alanlara 200 bin TL’lik ceza kesileceğini açıklamasının ardından gözler TÜVTÜRK’e çevrildi. Vatandaşlar, TÜVTÜRK’ün aldığı komisyona tepki göstererek, sosyal medyadan Mehmet Şimşek’e seslendi.

Yaklaşık 10 dakika süren araç muayene işlemi için alınan bin 820 liralık ücret eleştiri konusu oldu. Komisyon ücretinin de eklenmesiyle bin 900 liradan fazla ücret ödeyen araç sahipleri, TÜVTÜRK’e tepki gösterdi.

Araç muayenesi yaptıran bir vatandaş, “TÜVTÜRK muayene istasyonunda zaten hiçbir tamirat tadilat yapılmıyor. Üstüne üstlük kredi kartıyla ödemede ekstra ücret alınıyor. Artık biri buna dur desin, bıktık” dedi.

Bir başka vatandaş ise “21 Eylül tarihinde aracımın muayenesi için gittiğim TÜVTÜRK (basın açıklamasında kredi kartı komisyonu alınmıyor demesine rağmen) kredi kartı komisyonu aldı. Zaten insanlar zar zor kazanıyor bir de böyle işlerin olması çok üzücü bir durum” ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kredi kartıyla yapılan ödemelerden komisyon alan işletmelere 200 bin TL ceza kesileceğini açıklamıştı. Şimşek’in açıklamasının ardından araç muayene ücretini kartla yapan vatandaşlardan 88 liralık ek ücret alan TÜVTÜRK’e ceza kesilip kesilmeyeceği merak konusu oldu.

Exit mobile version