Merkez Bankası açıkladı: FAST ile ödemelerde yeni güvenlik uygulaması başlatıldı

Merkez Bankası açıkladı: FAST ile ödemelerde yeni güvenlik uygulaması başlatıldı

Yeni uygulama, ilk aşamada 2 milyon TL işlem limiti ile sınırlı olacak ve şu alanlarda kullanılacak:

Kullanım Alanları ve Limitler

( = window. || []).push({});

TCMB, 31 Mayıs 2024 itibarıyla FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) sistemine yeni bir katman ekledi. Bu katman, onay ve tescil gerektiren ödemelerde işlem taraflarına ekstra güvenlik sunacak şekilde tasarlandı.

  • Diğer onay gerektiren işlemler
    • İkinci el araç alım-satımı
    • Diğer onay gerektiren işlemler

    Güvenli Ödeme İşleminin Avantajları

    FAST Güvenli Ödeme İşlemi Katman Servisi, kullanıcıların ödeme sürecinde ek güvenlik sağlar. Ödeme gönderici, onay veya tescil işlemi tamamlanana kadar bedelin karşı tarafa geçmeyeceğinden emin olurken, ödeme alıcı ise işlemin tamamlanmasının ardından bedelin hesabına geçeceğini garanti eder.

    TCMB’nin Resmi Duyurusu

    Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

    “Onay/tescil gerektiren ödeme işlemlerinde güvenli bir ortam sağlayacak olan FAST Güvenli Ödeme İşlemi Katman Servisi 31 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla kullanıma açılmıştır. Servis, öncelikli olarak 2. el araç alım-satım işlemlerinde kullanılacak olup, diğer iş modellerinde de güvence sağlanması amaçlanmaktadır.”

    Hızlı Yaygınlaşma Beklentisi

    Merkez Bankası, yeni katman servisinin FAST Sistemi’nin diğer katmanları gibi kısa sürede yaygınlaşacağını tahmin ediyor. Böylece, çeşitli sektörlerde onay gerektiren işlemler daha güvenli ve hızlı hale gelecek.

    Exit mobile version