Mesajı veda konuşmasında

Mesajı veda konuşmasında

Hükümete ‘neşter’ iddiaları yansırken Cumhurbaşkanı kararıyla kabinede revizyona gidildi. Çevre Bakanı Özhaseki’nin yerine Murat Kurum getirildi. Özhaseki, karardan önce sağlık sebeplerini gerekçe göstererek sosyal medyadan görevi bırakacağını açıkladı. Ancak Resmi Gazete’de iki bakan için de ‘görevden affını isteyen’ ifadesi yer aldı. Kurum’un ikinci kez atanması karşısında İstanbul seçimi işaret edilerek ‘Halkın görmediği neyi gördüler’ paylaşımları yapıldı.

Fahrettin Koca da devir töreninde “Takip ettiğim ilkelerden biri akla ve bilgiye hürmet, diğeri çözüme dahil olmak isteyenleri buna dahil etmekti” ifadesini kullandı. Şehir Hastaneleri için “25 yıllık bedeli 322 milyar euroydu. Bunu 27.5 milyar euroyla sınırlandırdık. Bütçeye yük olmasını önledik” dedi. Koca’nın ardından AK Parti’nin Kızılcahamam kampından kamuoyuna yansıyan eleştiriler hatırlatıldı. ‘Mülakatsız işe alımlara karşı çıkması rahatsızlık yarattı’ iddiaları dile getirildi.

Fahrettin Koca, 2018’den bu yana yürüttüğü Sağlık Bakanı görevini İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na devretti.

Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı görevinden affını isteyerek koltuğunu Kemal Memişoğlu’na devretti. Koca devir teslimde Kamu Özel İşbirliğinde yapılan şehir hastanelerinin 322 milyar avro olan 25 yıllık maksimum fiktif nominal bedelini 27.5 milyar avro ile sınırlandırdık. Böylece şehir hastanelerinin bütçeye yük olmasını önledik” dedi. Bu açıklama Koca’nın KÖİ işletmelerinin bütçede oluşturduğu yüke karşı çıkması nedeniyle istifa etmiş olabileceği şeklinde yorumlandı.

Cumhurbaşkanlığı atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre Fahrettin Koca’dan boşalan Sağlık Bakanlığı koltuğuna İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu atandı. Önceki gün akşam saatlerinde istifasını duyuran Mehmet Özhaseki yerine Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’na ise önceki Çevre Bakanı ve son yerel seçimde AK Parti’nin İBB Başkan adayı olan Murat Kurum atandı. İki bakanlıkta da devir teslim töreni yapıldı. Sağlık Bakanlığı’ndaki törende Fahrettin Koca’nın sözleri dikkat çekti. Koca, görevde olduğu süre boyunca Elazığ depremi, Kovid-19 salgını ve Kahramanmaraş depremleriyle 3 ağır sınav verdiklerini ifade ederek “Sağlık sistemimizin bu sınavları başarıyla verdiğini inanıyorum” dedi.

Exit mobile version