Meteoroloji 31 Mayıs hava durumu raporu: Kuvvetli sağanak bekleniyor!

Meteoroloji 31 Mayıs hava durumu raporu: Kuvvetli sağanak bekleniyor!

İç Anadolu ve Orta Karadeniz Bölgelerinde Dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, öğle saatlerinden itibaren Burdur ve Isparta çevreleri ile Antalya’nın batı kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu yağışların yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor ve ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara neden olabileceği belirtiliyor. Dolayısıyla, halkın bu duruma karşı dikkatli olması ve gerekli tedbirleri alması önem taşıyor.

( = window. || []).push({});

Ani Olumsuz Hava Koşulları İçin Tedbirli Olun

Özellikle İç Anadolu ve Orta Karadeniz bölgelerinde bulunan iller için de kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Kayseri, Niğde, Sivas, Çankırı, Çorum, Yozgat, Kastamonu, Tokat, Ankara ve Kırıkkale çevrelerinde yerel kuvvetli yağışlar yaşanabilir. Bu durum da ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi risklere yol açabilir. Bu nedenle, bu bölgelerdeki halkın bu duruma karşı tedbirli olması önemlidir.

Hava durumu tahminlerine göre, özellikle riskli bölgelerde yaşayan vatandaşların meteorolojik uyarılara dikkat etmeleri ve gerekli güvenlik önlemlerini almaları önemlidir.

Exit mobile version