Meteoroloji bu sabah sarı alarm verdi! Önlem almayanlar pişman olacak

Meteoroloji bu sabah sarı alarm verdi! Önlem almayanlar pişman olacak

Rüzgar ve Fırtına Beklentisi

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklıkların mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Bu durum, kavurucu sıcakların devam edeceği anlamına geliyor.

( = window. || []).push({});

Hava Sıcaklıkları Mevsim Normallerinin Üzerinde

Rüzgarın genel olarak kuzey yönlerden, Akdeniz’de ise güney yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor. Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgar (40-60 km/saat) ve yüksek kesimlerinde yer yer kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi öngörülüyor.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden esmesi beklenen kuvvetli rüzgar (40-60 km/saat) ve yüksek kesimlerde kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini belirtti.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle oluşabilecek ağaç veya direk devrilmeleri, çatı uçmaları gibi olaylara karşı önlemler alınması önem arz ediyor. Ayrıca, denizcilikle uğraşanların ve açık alanlarda çalışanların da dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları gerekiyor.

Exit mobile version