Meteoroloji daha öncesinde uyarmıştı! O ilimizde termometreler çatladı: Sıcaklık 52 dereceye kadar yükseldi!

Meteoroloji daha öncesinde uyarmıştı! O ilimizde termometreler çatladı: Sıcaklık 52 dereceye kadar yükseldi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün bugünkü raporunda uyarılardan bahsetti. Sıcaklık artışlarını işaret eden MGM (Meteoroloji Genel Müdürlüğü) üzerine o ilimizde termometreler 52 dereceyi gösterdi. İşte tüm detaylar…

Ülkemizde yaşanan aşırı sıcaklara bugün için Meteoroloji’den uyarılar gelmişti. Uyarıların ardından hava sıcaklıklarında büyük bir artış görüldü. Mevsim normallerinin 5 – 10 derece üzerinde yer alacağı belirtilen sıcaklıkların yanı sıra, o ilimizde termometreler çatladı. Haziran ayının sonlarına doğru artan sıcaklığın, yaz mevsimi boyunca giderek artması bekleniyor.

Meteoroloji, sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde yer alacağına dair uyarıları üzerine o ilimiz sosyal medyada gündem oldu. Öğle saatlerinde termometre 52 dereceyi gösterirken vatandaş kızgın güneşin altında adeta kavruldu.

Şanlıurfa’da yaşanan aşırı sıcakların ardından uzmanlardan uyarılar geldi. Vatandaşların güneş çarpmasına karşı günün sıcak olduğu vakitlerde gölge bir yerde ya da evinde durması konusunda uyarılar yapılıyor. Sosyal medyada viral olan yüksek sıcaklık karşısında kullanıcılar, ‘Termometreler çatladı!” ve “Sıcaktan kavrulduk!” gibi yorumları dikkat çekti.

Exit mobile version