Meteoroloji duyurdu: 20 ilde yağışlar devam edecek!

Meteoroloji duyurdu: 20 ilde yağışlar devam edecek!

Marmara, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinin yanı sıra, Bursa, Afyonkarahisar, Denizli ve Muğla çevresinde gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Batı Akdeniz, Orta Karadeniz, Kastamonu, Karabük, Adana ve Mersin gibi bölgelerde yağışların kuvvetli olması öngörülüyor.

Meteorolojinin uyarısına göre, yağışların kuvvetli olduğu bölgelerde ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz durumlar yaşanabilir. Vatandaşların bu durumlara karşı tedbirli olmaları önemlidir.

Genel olarak kuzeyden esecek olan rüzgarın, Akdeniz ve doğu kesimlerde hafif ara ara orta kuvvette, bazı iç bölgelerde ise kuvvetli olması bekleniyor. Sıcaklıklar ise batı kesimlerde mevsim normallerinin altında seyrederken, doğu kesimlerde mevsim normallerinin üstünde seyredecek.

Meteorolojinin uyarılarına dikkat edilerek, olumsuz durumlara karşı gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir. Yağışların etkili olacağı bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli olmaları önemlidir.

Exit mobile version