Meteoroloji sağanak yağış ve fırtınaya karşı uyardı: 14 Haziran hava durumu raporu!

Meteoroloji sağanak yağış ve fırtınaya karşı uyardı: 14 Haziran hava durumu raporu!

Rüzgarın öğleden sonra;

Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Beklentisi

( = window. || []).push({});

Meteoroloji’nin son değerlendirmelerine göre, yurdun iç ve batı kesimlerinde parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Bunun yanı sıra bazı bölgelerde sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Marmara’nın kuzey ve doğusu, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Afyonkarahisar, Isparta, Samsun, Amasya ve Çorum çevrelerinde sağanak yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Özellikle Marmara’nın kuzey ve doğusu ile Batı Karadeniz’de yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor.

İç Ege’de, Marmara Bölgesi’nin güneyi, Göller Yöresi ve Eskişehir çevresin batı ve güneybatı yönlerinden kuvvetli, kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmil edilmektedir. Rüzgarın hızının 50-70 km/saat, kısa süreli şekilde 80 km/saat’e kadar çıkabileceği söyleniyor.

Hava Sıcaklıkları

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor. Bu durum özellikle iç ve batı bölgelerde hissedilecek.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji, öğleden sonra Marmara’nın kuzey ve doğusu ile Batı Karadeniz’de kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Bu yağışların sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara yol açabileceği konusunda uyardı.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Öğleden sonra İç Ege, Marmara’nın güneyi, Göller Yöresi ve Eskişehir çevrelerinde batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtınalar bekleniyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşlar, oluşabilecek olumsuzluklara karşı uyarıldı.

Meteoroloji, kuvvetli yağış ve rüzgar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını öneriyor.

Exit mobile version