Meteoroloji yeni verileri paylaştı! Sonbaharı yaşamadan kışa geçtik: İşte 12 Ekim Türkiye geneli hava durumu

Meteoroloji yeni verileri paylaştı! Sonbaharı yaşamadan kışa geçtik: İşte 12 Ekim Türkiye geneli hava durumu

Bugün ülke genelinde hava durumu genel olarak parçalı ve yer yer çok bulutlu geçecek. Marmara, Batı ve Orta Karadeniz ile Eskişehir, Çankırı, Giresun, Kars, Ardahan çevreleri ve Kütahya ile Ankara’nın kuzey kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Özellikle Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz ve Tekirdağ çevrelerinde yerel kuvvetli yağışların meydana gelmesi bekleniyor.

Meteoroloji, bu bölgelere yönelik kuvvetli yağış uyarısında bulunarak, olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olunmasını tavsiye ediyor. Sabah ve gece saatlerinde Kıyı Ege ile Doğu Akdeniz’de yer yer pus ve sis bekleniyor.

Hava sıcaklıkları, ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde 3 ila 5 derece azalacak. Diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik beklenmiyor. Genel olarak, rüzgar güneyli yönlerden hafif, zamanla batı bölgelerde kuzeyli yönlerden orta kuvvette esecek. Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda ise öğle saatlerinde güneybatıdan kuvvetli rüzgarların etkili olması bekleniyor.

MARMARA: Bölge genelinde parçalı yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Edirne 22°C, İstanbul 24°C, Kırklareli 22°C ve Kocaeli 28°C sıcaklıklarla dikkat çekiyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimleri çok bulutlu; Kütahya’nın kuzey kesimlerinde yerel sağanak yağışlar bekleniyor. A.Karahisar 28°C, Denizli 33°C, İzmir 30°C ve Muğla 29°C.

Exit mobile version