Meteoroloji yeni verileri paylaştı! Sonbaharı yaşamadan kışa geçtik: İşte 22 Ekim Türkiye geneli hava durumu

Meteoroloji yeni verileri paylaştı! Sonbaharı yaşamadan kışa geçtik: İşte 22 Ekim Türkiye geneli hava durumu

Son tahminlere göre, Türkiye’nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hâkim olacak. İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda yağmur ve sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek. Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Tokat çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde pus ve sis olabileceği uyarısı yapıldı.

Ülke genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor. Gün boyunca sıcaklıkların 1°C ile 26°C arasında değişiklik göstereceği öngörülüyor. Özellikle kuzey ve iç kesimlerde soğuk havanın etkili olması, vatandaşların giyinme tercihlerinde dikkatli olmasını gerektiriyor.

Rüzgarların genellikle kuzey yönlerden hafif eseceği, ancak Marmara’nın güneybatısı, Güney Ege kıyıları, Akdeniz’in Toroslar Mevkii, İç Anadolu’nun güney ve doğusunda yer yer kuvvetli (40-70 km/saat) olacağı tahmin ediliyor. Bu nedenle, rüzgârın etkisiyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

MARMARA

Exit mobile version