Meteoroloji yeni verileri yayınladı! Bugün hava nasıl olacak? Sıcaklık artıyor mu? İşte 15 Ağustos Türkiye geneli hava durumu

Meteoroloji yeni verileri yayınladı! Bugün hava nasıl olacak? Sıcaklık artıyor mu? İşte 15 Ağustos Türkiye geneli hava durumu

Sıcaklıkların önemli bir değişiklik göstermeyeceği öngörülüyor. Batı ve kıyı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer bölgelerde ise mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgarlar genellikle kuzey yönlerinden esecek. Öğle saatlerinde Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da güneyli yönlerden hafif ila orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege kıyıları ve Batı Karadeniz kıyılarında ise kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgarların etkili olacağı belirtiliyor. Kuvvetli rüzgar uyarısı kapsamında, bu bölgelerde olası olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Marmara: Az bulutlu ve açık geçecek. Rüzgar, kuzey yönlerinden kuvvetli esecek. Sıcaklıklar İstanbul’da 33°C, Edirne’de 38°C, Kırklareli ve Kocaeli’de ise 34°C olarak ölçülecek.

Ege: Az bulutlu ve açık olacak. Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli rüzgar etkili olacak. Sıcaklıklar İzmir’de 35°C, Manisa’da 42°C, Muğla’da 38°C ve Afyonkarahisar’da 33°C olacak.

Akdeniz: Bölge genel olarak az bulutlu ve açık, ancak doğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu geçecek. Öğle saatlerinden sonra Toroslar kesiminde yerel sağanak yağışlar görülebilir. Sıcaklıklar Antalya’da 38°C, Adana’da 37°C, Hatay’da 34°C ve Isparta’da 36°C olacak.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor. Ankara’da sıcaklık 35°C, Çankırı’da 37°C, Eskişehir’de 36°C ve Konya’da 33°C olarak ölçülecek.

Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu, ancak doğu kesimlerinde çok bulutlu ve akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlar görülebilir. Sıcaklıklar Sinop’ta 32°C, Zonguldak’ta 30°C, Bolu ve Düzce’de ise 34°C olacak.

Exit mobile version