Meteoroloji’den Kritik Sağanak Yağış Uyarısı: O İllerde Yağış Bekleniyor!

Meteoroloji’den Kritik Sağanak Yağış Uyarısı: O İllerde Yağış Bekleniyor!

Özellikle Kırıkkale, Çankırı ve Ankara’nın kuzey ve doğu kesimlerinde sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bu nedenle sel, su baskını, kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı Yapılan Bölgeler

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

Meteoroloji, ülkenin kuzey ve iç kesimleri ile Akdeniz bölgesinin doğu ve iç kesimlerinde parçalı bulutlu bir hava öngörüyor. Bu bölgeler arasında Akdeniz’in Toroslar mevkii, Osmaniye, Kahramanmaraş’ın batısı ve Hatay’ın kıyı kesimleri yer alıyor. Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Tokat, Kars, Ağrı, Iğdır, Erzurum’un güney ve doğusu ile Van’ın kuzey ve doğu çevrelerinde de yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu akşam saatlerinde ise Bolu, Düzce, Karabük, Bilecik, Sakarya’nın doğusu, Ankara’nın kuzeyi ve doğusu, Kırıkkale, Çankırı, Kırşehir’in batısı ile Karaman ve Konya’nın güney ve batı çevreleri sağanak yağış alacak.

Rüzgar ve Sıcaklık Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, rüzgarın Marmara’nın güneyi ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceğini bildirdi. Ülke genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği belirtiliyor. Genellikle kuzeyli olan rüzgar, Akdeniz kıyıları ve güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Bölge Bölge Hava Durumu

Marmara Bölgesi

Parçalı bulutlu bir hava beklenen Marmara’da, bu akşam saatlerinde Bilecik ve Sakarya’nın doğusunda yerel sağanak yağışlar görülecek. Kırklareli ve Tekirdağ’ın doğu kesimlerinde de yarın öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlar etkili olacak.

Ege Bölgesi

Az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak Ege’de, bölgenin iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu geçecek. Kuzey Ege kıyılarında rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi

Az bulutlu ve açık bir hava beklenirken, Toroslar mevkii, Osmaniye, Kahramanmaraş’ın batısı ve Hatay’ın kıyı kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

İç Anadolu Bölgesi

Parçalı bulutlu bir hava beklenirken, bu akşam ve gece saatlerinde Ankara’nın kuzeyi ve doğusu, Kırıkkale, Çankırı, Kırşehir’in batısı ile Karaman ve Konya’nın güney ve batı çevrelerinde yerel sağanak yağışlar olacak. Yağışların Kırıkkale, Çankırı ve Ankara’nın kuzey ve doğusunda kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Exit mobile version