Meyvesini tam almak için 20 yıl gerekiyor! ‘Gül Güzeli’ olarak biliniyor, şimdi her yıl hasadı yapılacak

Meyvesini tam almak için 20 yıl gerekiyor! ‘Gül Güzeli’ olarak biliniyor, şimdi her yıl hasadı yapılacak

30 yıldır üzerinde çalışma yaptıkları Gül Güzeli çeşidi hakkında açıklamalarda bulunan Ahmet Şahan, öncelikle çıkan çeşitleri tescillendirip çiftçilerin hizmetine sunduğunu söyledi. Göz güzeli çeşidinin bunlardan bir tanesi olduğunu belirten Şahan, Tekin çeşidine rakip olacak bir ürün olduğunu da belirtti. Erken meyveye yatan ve 3-tire 4 yıl içerisinde meyve veren bu çeşit hakkında açıklamalarda bulunan Şahan, “Meyvesi iri, çıtlatma aralığı yüksek, her yıl meyve veren bir çeşit. Bunu da şu an tescilledik. Yakın zamanda çiftçilerimizin hizmetine sunacağız. Çiftçilerimizin bu çeşide çok rağbet edeceğini ümit ediyorum.” dedi.

ÇİFTÇİNİN DE ÜLKENİN DE YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

Gül Güzeli ürünlerinin çiftçilere birçok katkı sunacağını belirten Şahan, dolaylı yoldan yıllık üretimin artacağını belirtti. Aynı zamanda çiftçinin gelirini arttıracak bir gelişme olduğunu dile getiren Şahan, çiftçilerin her yıl kaliteli ürün alacağını vurguladı. 11-12 yıl beklemek durumunda kalmadan Antep fıstığının ürün verdiğini aktaran Şahan, bu ağaçların 10-11 yıl sonra ilk meyvelerini vermeye başladığını söyledi.

Ahmet Şahan, “Tam meyve almanız 20 yılı bulur. Bu çeşitte böyle bir durum söz konusu değil. 4 ya da 5’inci yıldan itibaren meyve vermeye başlayacak. 7-8 yaşlarında artık ürün tam meyveye yatacak. Çiftçimiz önemli gelir elde edecek. Dolayısıyla hem çiftçimiz kazanacak hem de ülkemiz kazanacak.” açıklamalarında bulundu.

Exit mobile version