MGK’da İsrail’in hukuk tanımazlığı kınandı: Kalıcı ateşkes için harekete geçme zamanı

MGK’da İsrail’in hukuk tanımazlığı kınandı: Kalıcı ateşkes için harekete geçme zamanı

MGK toplantısında, İsrail’in hukuk tanımazlığına yönelik sert bir kınama yayımladı. Toplantıda, Filistin halkının maruz kaldığı saldırıların durdurulması ve kalıcı ateşkesin sağlanması için uluslararası aktörlerin derhal harekete geçmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, Türkiye’nin milleti ve devletiyle birlikte kardeş Lübnan halkı ve hükümetinin yanında olduğu belirtildi.

İsrail’in çatışmaları Orta Doğuya yayma hedefli saldırılarının engellenmesi hususunda, mesuliyet mevkiindeki aktörlere harekete geçme çağrısında bulunuldu.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreterini istenmeyen kişi ilan ederek ülkeye girişini yasaklaması, İsrail’in hukuk tanımazlığının son örneği olarak kınandı.

Ayrıca Suriye topraklarında yuvalanan terör örgütlerinin etkisiz kılınmasına yönelik faaliyetlerin aralıksız şekilde sürdürüleceği vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Millî Güvenlik Kurulu, 3 Ekim 2024 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanmıştır. Toplantıda;

1. PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere millî birlik ve beraberliğimiz ile bekamıza yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve yurt dışında azim, kararlılık ve başarıyla gerçekleştirilen operasyonlar ile son dönemde meydana gelen uluslararası gelişmeler hakkında kurula bilgi sunulmuştur.

2. Suriye topraklarında yuvalanan terör örgütlerinin etkisiz kılınmasına yönelik faaliyetlerin aralıksız bir şekilde sürdürüleceği ve millî güvenliğimize halel getirebilecek herhangi bir plana veya oldubitti girişimine müsaade edilmeyeceği vurgulanmış; ülkedeki ihtilafın, bölgemiz ile Suriye halkının menfaati ve beklentileri istikametinde çözüme kavuşturulmasına yönelik gayretlerin artırılacağı belirtilmiştir.

3. Komşumuz Irak ile başta PKK/KCK-PYD/YPG olmak üzere ülkelerimiz için müşterek tehdit oluşturan terör örgütleriyle mücadelede iş birliğimizi ilerletme konusundaki kararlılığımız teyit edilmiş; kardeş Irak halkının güvenliğine, huzuruna ve refahına atfettiğimiz önemin altı bir kez daha çizilmiştir.

Exit mobile version