MHP Lideri Devlet Bahçeli’den Kıbrıs Açıklamaları: Tarihi Mesajlar ve Tehditler

MHP Lideri Devlet Bahçeli’den Kıbrıs Açıklamaları: Tarihi Mesajlar ve Tehditler

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, “Tarihi karar ve mesajımızı tekrar haykırıyorum, Kıbrıs Türk’tür, Türk’ün yurdudur, her zaman da böyle kalacaktır” dedi.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın önemine vurgu yapan Bahçeli, 20 Temmuz 1974 tarihinde Türk halkının gözyaşlarının silindiğini ve Kıbrıs’taki Türk varlığının ebedi olarak güvence altına alındığını belirtti. “Kıbrıs Türklüğü, hürriyetine kavuşurken, Türk milleti adaya barışın hakim olmasıyla kesin tavrını göstermiştir” açıklamasında bulundu.

Bahçeli, Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias’ın Kıbrıs Barış Harekatı’yla ilgili “Kıbrıslı Türklerin utanç şenlikleri” ifadesine de sert tepki gösterdi. Bunun “kabalık, korkaklık, su katılmamış küstahlık” olduğunu belirtti.

Bahçeli, Kıbrıs’taki egemenlik hakları ve eşit statünün tanınması gerektiğini savunurken, “Kıbrıs’ta eşit haklara sahip iki halk vardır ve Kıbrıs Türk devleti muhakkak tanınmalıdır” dedi. Uluslararası toplumun, Kıbrıs Türk halkının maruz kaldığı haksızlıklara son vermesi gerektiğini vurguladı.

Bahçeli, Kıbrıs Türkleri’nin uluslararası alanda temsil edilmesi için yoğun çaba gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk Devletleri Teşkilatı’nın diğer liderlerine de teşekkür etti.

Exit mobile version