MHP’li ismin oğlu ‘PKK’lılarla göçmen kaçakçılığından tutuklandı: Kaçakçılık teknesinde uyuşturucu da yakalandı

MHP’li ismin oğlu ‘PKK’lılarla göçmen kaçakçılığından tutuklandı: Kaçakçılık teknesinde uyuşturucu da yakalandı

Oğlunun PKK’lılarla insan kaçakçılığı yaptığının ortaya çıkması üzerine açıklama yapan Güven Adıgüzel, “Büyük oğlum kara paradan ceza alıp Yunanistan’a kaçtı. Atina’da tanıştığı PKK’lılar onu kandırdı” dedi.

Güven Adıgüzel

Gazeteci İsmail Saymaz’ın haberine göre, Çanakkale’de 28 Mayıs’ta gerçekleştirilen operasyonda, jandarma ve sahil güvenlik ekipleri Ayvacık’taki Kumbağlar Limanı’nda Yunanistan bayraklı ‘Nefeli’ adlı sürat teknesiyle göçmen kaçakçılığı yaptıkları öne sürülen dört Türk ve iki Yunan vatandaşı olmak üzere altı kişiyi gözaltına aldı. Teknede yapılan aramalarda 11 kilo 900 gram uyuşturucu madde bulundu. Ayrıca, yurt dışına kaçmaya çalışan ve çeşitli suçlardan aranan 10 şüpheli daha yakalandı.

Tutuklananlar arasında yer alan Tunahan Adıgüzel ve Atakan Görevin’in kaçakçılıkta kullandıkları iki araca el konuldu. Adıgüzel’in üzerinde 2500 dolar, 2500 Euro ve 200 TL bulundu. Adıgüzel, ifadesinde Sarıyer’de otel ve restoran işlettiğini ve Yunanistan’da yaşayan ‘Azat’ adlı kişinin kendisini arayıp bazı kişileri belirli bir yere götürmesini istediğini belirtti. Bu hizmet karşılığında hesabına 60 bin TL gönderildiğini söyledi. Adıgüzel, göçmen kaçakçılığı için iki araba kiraladığını ve üç arkadaşını yanına aldığını da ifade etti.

Güven Adıgüzel, oğlunun göçmen kaçakçılığından tutuklandığını doğruladı ve “Büyük oğlum Cihanay, Türkiye’de kara paradan ceza aldı ve Yunanistan’a kaçtı. Atina’da PKK’lılarla tanışıyor. Bunlar çocuğu kullanarak, küçük oğlum Tunahan’ın üzerinden insan ticareti yapıyorlar. İnsan ticareti yaparken, bunların haberi olmadan Yunanlı iki kaptan bir paket getiriyor. Bunlara para teklif ediyorlar. Benim çocuğun arkadaşı bu paketi alıyor, atıyor bir yere. Paketten uyuşturucu çıkıyor. Jandarma basınca bizimkiler yakalanıyor” dedi.

Güven Adıgüzel, baskından sonra büyük oğlu Cihanay’ın kendisini aradığını ve PKK’lıların yakalanan uyuşturucudan dolayı 50 bin Euro istediğini belirtti. Adıgüzel, “Beni arayıp tehdit ettiler. Bir vesileyle çocuğumu PKK’lıların elinden kaçırdım. Örgüt büyük çocuğumu kullanarak ve kandırarak, bu işi yaptırıyor” şeklinde konuştu.

Exit mobile version