Milli Eğitim Bakanı Tekin Canlı Yayında Soruları Yanıtladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, canlı yayında eğitim sistemine dair merak edilen konuları yanıtladı. Tekin, okullarda ‘kayıt ücreti’ ve ‘zorla ücret alındığı’ yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Tekin, ‘Kayıt ücreti alınıyor’ ifadesinin öğretmen ve idarecileri zan altında bıraktığını belirterek, “Bu yıl okullar açılmadan önce 43 maddelik bir genelge gönderdik. Sürekli olarak okullarımıza velilerden ücret alınmaması gerektiğini hatırlatıyoruz” dedi.

Diyarbakır’da hayatını kaybeden Narin Güran ile ilgili soruları yanıtlayan Tekin, “12 kişilik bir uzman ekibi Narin’in okuluna gönderdik. Çocuklarımızın rehabilitasyon sürecini yürütüyoruz” şeklinde konuştu.

Mülakat süreci hakkında da bilgi veren Tekin, “Mülakatları revize edeceğiz, daha adil bir sistem oluşturmayı hedefliyoruz” dedi. Ayrıca, mülakatlarda gerçekleştirilen değişikliklerle birlikte adayların gerçek kimliklerinin gizli kalacağını belirtti.

Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde müfredatları yeniden gözden geçirdiklerini aktararak, müfredatı %35 oranında hafiflettiğini ifade etti. Bu değişikliklerin amacı, öğrencilerin uluslararası düzeydeki bilgi düzeyinin aynı seviyede kalmasını sağlamak.

Exit mobile version