Milli Eğitim Bakanı Tekin, Eğitim-Öğretim Yılını Başlattı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024-2025 eğitim-öğretim yılına yönelik ilk ders zili çaldı. Açılış etkinliği sırasında, adaletsizliğe karşı durabilen bir nesil yetiştirme hedefini vurgulayarak, okullarda ‘Çanakkale, Gazze, vatan ve bağımsızlık’ temalı bir program düzenleneceğini açıkladı.

Bakan Tekin, törene katıldığı Arjantin İlkokulu’nda Dört jandarma şehidimiz için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı’nı okuttu. Ardından, yeni eğitim yılı itibarıyla ilkokula başlayan öğrencilerle bir araya geldi.

Bakan Tekin, ilkokul 3. sınıf öğrencileriyle gerçekleştirdiği dersin içeriğinde, ‘Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi’ teması işlendi. Bu çerçevede Bakanlık tarafından hazırlanan vatan sevgisi konulu kısa film gösterildi.

Yaklaşık 20 milyon öğrencimiz, 750 binden fazla derslik ve 1.25 milyon öğretmenin yer aldığı dev bir eğitim ailesi olduklarına dikkat çeken Tekin, tüm Türkiye’yi oluşturdukları eğitim ailesi için bir araya gelmeye davet etti.

Ovacık ilçesinde yaşanan üzücü olaylar sonrası, Bakan Tekin tüm şehitleri anarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ecdadın hatırlanması gerektiğini belirtti.

Exit mobile version