Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Özel Kuvvetler Mezuniyet Töreninde Konuştu

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Özel Kuvvetler Mezuniyet Töreninde Konuştu

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) İhtisas Kursu Mezuniyet Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Güler, “Ülkemizin her alanda hak ve menfaatlerini koruyabilmek için en başta askeri açıdan güçlü olmamız gerekiyor,” diyerek askeri güçlülüğün uluslararası etkinlik için hayati olduğunu vurguladı.

Güler, özel kuvvetlerin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki kıymetli konumunu şu şekilde ifade etti: “Özel kuvvetlerimiz, İstiklal Harbi’nden bu yana en etkili faaliyetleri icra eden birimlerden biridir.” Ayrıca, öğretilerin yüksek fiziksel yeterlilik ve bilgi birikimi gerektirdiğinin altını çizdi.

Bakan, bordo berelilerin yeri doldurulamaz bir konumda olduğunu belirterek her özel kuvvet personelinin ekibiyle uyumlu, bireysel yeteneklerini sergileyebilen bir yapıda olması gerektiğini söyledi. “Bilgi düzeyinizi sürekli yenilemeli ve her zaman daha iyisine odaklanmalısınız,” dedi.

Yaşar Güler, Türkiye’nin jeopolitik konumunun uluslararası barış ve istikrara katkı sağladığını ifade ederek, “Türkiye, krizlerin önlenmesinde uluslararası platformlarda etkin bir aktör konumundadır,” dedi.

Exit mobile version