Milli Savunma Bakanlığı: PKK’lı teröristler, Irak’ın kuzeyindeki sivilleri kullanarak ormanları ateşe veriyor

Milli Savunma Bakanlığı: PKK’lı teröristler, Irak’ın kuzeyindeki sivilleri kullanarak ormanları ateşe veriyor

Milli Savunma Bakanlığı, PKK’lı teröristlerin Irak’ın kuzeyindeki Dergele köyünde sivilleri kalkan olarak kullanarak Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) havan atışları gerçekleştirdiğini açıkladı. Teröristlerin yerlerinin tespit edilememesi için ise ormanları ateşe vermeye başladıkları belirtildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, PKK’nın, kaçacak delik bulamayan teröristlerinin yerlerinin belirlenmemesi için Dergele köyü civarındaki ormanlık alanları kasten ateşe verdiği vurgulandı. Bu taktikle teröristlerin gizlenme ve hareket etme kabiliyetlerini korumaya çalıştıkları ifade edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), operasyonlarında sivillerin ve yerleşim yerlerinin güvenliğine büyük önem veriyor. Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, PKK’nın sivil kalkan stratejisini kullanarak hem köylüleri tehlikeye attığını hem de uluslararası kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını belirtti. Türk askerinin operasyonlarında sivil halka zarar gelmemesi için yoğun çaba gösterildiği vurgulandı.

PKK’lı teröristlerin, ateşe verdikleri ormanlık alanlarda oluşan zararları, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin faaliyetleriyle ilişkilendirerek yerel halkı yanıltma çabalarına da değinildi. Terör örgütünün aynı zamanda köylerdeki sivilleri hedef alarak can güvenliğini ve mal güvenliğini tehlikeye attığına dikkat çekildi.

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör örgütü PKK’ya karşı kararlı bir şekilde mücadele ettiğini ve sivillere, yerleşim yerlerine, çevreye ve doğaya olan hassasiyetini devam ettirdiğini belirtti. PKK’nın tüm provokasyonlarına rağmen, Türk askerinin halkın güvenliğini sağlama misyonundan asla taviz verilmeyeceği vurgulandı.

Exit mobile version