Montları, atkıları, bereleri çıkarın! Kış geri döndü: 3 gün sonra resmen donacağız: İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli, Sakarya…

Montları, atkıları, bereleri çıkarın! Kış geri döndü: 3 gün sonra resmen donacağız: İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli, Sakarya…

Türkiye’de hafta sonu yaz havası devam ederken, pazartesi günü Marmara Bölgesi’nde önemli bir hava değişimi yaşanacak. İklim bilimci Prof. Dr. Orhan Şen, yaptığı meteoroloji tahminlerinde pazartesi günü Marmara’ya kuvvetli yağış geleceğini ve sıcaklıkların 7-8 derece birden düşeceğini belirtti. İstanbul, Trakya, Yalova, Balıkesir, Bursa ve Çanakkale’de su baskınları ve taşkınların meydana gelebileceğine dikkat çeken Şen, yağış anında karada ve denizde fırtına yaşanabileceği konusunda da uyardı.

Bugün yurt genelinde yağışsız ve sıcak bir hava bekleniyor. Sabah saatlerinde Marmara ve Karadeniz’in iç kesimlerinde sis etkili olurken, bazı illerde sıcaklıklar şu şekilde olacak:

Prof. Dr. Orhan Şen, Marmara ve İstanbul’da pazar günü yazın son sıcak gününün yaşanacağını belirtti. Pazar günü denize girmeyi planlayanlar pazartesi günü kışlıklarını hazırlamalı! Marmara Bölgesi’nde pazar ile pazartesi arasındaki sıcaklık farkının bazı şehirlerde 12-13 dereceye kadar çıkması bekleniyor.

Pazartesi günü sadece Marmara değil, Batı Karadeniz ve Ege bölgelerinde de sıcaklıklar 7-8 dereceye kadar düşecek. Bu bölgelerde sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Prof. Dr. Şen, haftanın sıcak havalarının ardından bu ani değişimin etkili olabileceğini belirtti ve bölge halkını dikkatli olmaya çağırdı.

Exit mobile version