Motosiklet sahiplerine kötü haberi İçişleri Bakanı Yerlikaya verdi! Artık motora binerken iki kere düşünün

Motosiklet sahiplerine kötü haberi İçişleri Bakanı Yerlikaya verdi! Artık motora binerken iki kere düşünün

Türkiye’de meydana gelen kazaların büyük bir çoğunluğunun motosiklet kaynaklı kazalar olduğu ortaya çıktı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile birlikte motosiklet ve motorlu bisiklet sahiplerine önemli uyarılarda bulundu.İlk 8 aylık süreç değerlendirilmeye alındığında ortaya çıkan rakamlar da korkunç boyutlara ulaştı. Kazaların önlenmesi amacıyla denetimlerin devam edeceği belirtildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, motosiklet ve motorlu bisiklet sahiplerine önemli uyarılarda bulundu. Bakan Yerlikaya, 2024 yılının ilk sekiz ayında gerçekleşen trafik kazalarının %45,2’sine motosiklet ve motorlu bisikletlerin karıştığını belirterek, bu oranın ciddi boyutlara ulaştığını vurguladı.

Ülkemizde motosiklet ve motorlu bisikletler, toplam motorlu araçların %19,3’ünü oluşturmasına rağmen, bu yüksek kaza oranı endişe verici bir durum olarak dikkat çekiyor. Bakanlık, motosiklet kazalarının önlenmesi ve trafik güvenliğinin artırılması için denetimlerin yoğun bir şekilde süreceğini açıkladı.

12-19 Eylül 2024 tarihleri arasında Emniyet ve Jandarma Trafik Ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde 2 milyon 645 bin 136 araç kontrol edildi. Bu denetimler sonucunda hız ihlali, periyodik muayene eksikliği ve emniyet kemeri kullanmama gibi birçok ihlal tespit edildi. Özellikle motosiklet sahiplerinin trafik kurallarına daha fazla dikkat etmeleri gerektiği belirtildi.

Bakan Yerlikaya, “Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil” diyerek sürücüleri kurallara uymaları konusunda bir kez daha uyardı.

Denetimler sonucunda toplam 466 bin 170 araca ve sürücüye çeşitli nedenlerden dolayı işlem yapıldı. Motosiklet kullanıcılarının trafik kurallarına uymaları ve güvenlik önlemlerini almaları, yaşanabilecek kazaların önüne geçmek için büyük önem taşıyor.

Exit mobile version