Müjde! Ankara-Sivas YHT hattında bir istasyon daha açılıyor: Bakan Uraoğlu duyurdu

Müjde! Ankara-Sivas YHT hattında bir istasyon daha açılıyor: Bakan Uraoğlu duyurdu

Bakan Uraloğlu, Yerköy İstasyonu’nun açılış tarihini resmen ilan etti. Yapım çalışmaları tamamlanan istasyon, 23 Ağustos Cuma günü itibarıyla faaliyete geçecek. İlk trenin bu tarihte Yerköy İstasyonu’ndan yolcu alıp indirmeye başlayacağını belirten Uraloğlu, bu istasyonun Ankara-Sivas YHT hattının önemli bir parçası olduğunu vurgulayarak, “Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı’nın en önemli halkası olan ve Yozgat ile Kırıkkale arasında bulunan 110 bin yolcu kapasiteli Yerköy YHT İstasyonumuzu vatandaşlarımızın hizmetine açıyoruz. 2 peron, 100 araç ve 5 otobüs park yeri bulunan modern istasyonumuz ile Yerköy hızlı trenine kavuşacak. İlk trenimiz cuma günü Yerköy İstasyonu’nda yolcu indirip, almaya başlayacak” dedi.

Yerköy İstasyonu’nun hizmete gireceğini duyuran Uraloğlu, resmi açılış töreninin ilerleyen günlerde yapılacağını belirtti. İstasyonun, 800 metrekarelik bir alanda inşa edildiğini ve 14 bin 600 metrekarelik yeşil alana sahip olduğunu ifade eden Uraloğlu, “Yerköy istasyonumuz 800 metrekare alan üzerinde yapılan istasyon binası ile 14 bin 600 metrekare yeşil alanı, 2 peronu, 100 araç ve 5 otobüs park yeri ile modern bir istasyon standardında hizmete verecek” diye ekledi.

Ankara-Sivas YHT hattı, Türkiye’nin doğu ve batı yakasını birbirine bağlayan kritik bir demiryolu koridoru olarak hizmet veriyor. Bu hat sayesinde, kara yoluyla 4,5 saat ve trenle 12 saat süren Ankara-Sivas arası yolculuk süresi 2 saate indirildi. Bugüne kadar toplamda 1 milyon 404 bin yolcu bu hattı kullanarak seyahat etti.

Toplam 405 kilometre uzunluğundaki Ankara-Sivas YHT hattında sekiz istasyon bulunuyor. Bu istasyonlar sırasıyla Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli ve Sivas olarak sıralanıyor.

Exit mobile version